снимка: БулфотоКъм момента ситуацията е овладяна.Заради пожар се наложи да бъде евакуирано психиатричното

...
снимка: БулфотоКъм момента ситуацията е овладяна.Заради пожар се наложи да бъде евакуирано психиатричното
Коментари Харесай

Пожар в болница в Стара Загора. Евакуираха цяло отделение

снимка: Булфото

Към момента ситуацията е овладяна.

Заради пожар се наложи да бъде евакуирано психиатричното отделение на Окръжната болница в Стара Загора, заяви БНР.

Уточнява се, че към 18:30 часа е подаден сигнал за излизащ дим от покрива на отделението.

Непосредствено по-късно към мястото на случая са изпратени два пожарни автомобила, заяви старши контрольор Михаил Михов от районната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Стара Загора. Още преди намесата на огнеборците е почнала евакуация на всички пациенти на отделението, общо 33-ма души.

Съвместно с полицията и личния състав на лечебното заведение пациентите са изведени извън проблематичната постройка, като е проведена защитата и сигурността им. Благодарение на бързата реакция няма потърпевши.

След идването на екипите е открито, че пожарът е тръгнал от вентилатор в системата за рециркулация на въздуха, намиращ се в подпокривното пространство на психиатричното поделение. Оттам димът се е популяризирал съвсем във всички пространства, които са свързани с вентилационната система.

След проветряване на постройката и проверка на нейната валидност за обитаване, пациентите ще бъдат настанени обратнo, изясни старши контрольор Михаил Михов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР